Duiken in de Caribbean

2022-12-08
Suze

Duiken in het Caribisch gebied is een onvergetelijke ervaring. Met helder, warm water en een bruisende onderwaterwereld is de Caribische Zee een paradijs voor duikers. Of je nu een beginner of een ervaren duiker bent, er zijn tal van unieke duikplekken om te verkennen en te genieten.

Koraalriffen Caribische eilanden

Het koraalrifsysteem rond de Caribische eilanden is één van de meest diverse en bijzondere ter wereld. Er leven meer dan 500 soorten kleurrijke vissen en meer dan 100 soorten koralen in dit ecosysteem, waardoor het een geweldige plek is om te snorkelen en te duiken. Het verkennen van deze mariene habitats biedt adembenemende uitzichten en spannende ontmoetingen met enkele van de meest verbazingwekkende wezens van de natuur.

Waar op de Caribbean duiken?

Het Caribisch gebied is een populaire bestemming voor duikers van over de hele wereld. Van Aruba en Bonaire tot Curaçao en de Bahama's, elk eiland biedt iets unieks als het gaat om onderwateronderzoek.

Op Aruba ontmoet je tijdens een duik honderden vissoorten, zoals tandbaarzen, zeeschildpadden, adelaarsroggen en kleurrijke papegaaivissen die tussen de koraalformaties zwemmen. Op Curaçao zijn er ook veel wrakken die je kunt  verkennen, zoals het scheepswrak Superior Producer met zijn korstige muren vol sponzen en koralen. Maar de absolute aanrader om te duiken in het Caribisch gebied is natuurlijk Bonaire.

Bonaire: het duikwalhalla in het Caribisch gebied

Op Bonaire kun je misschien wel de beste duiklocaties op de wereld vinden!  Met zijn prachtige riffen en interessante onderwaterdieren is Bonaire een populaire bestemming geworden voor duikers. Van beginners tot experts, duikers van elk vaardigheidsniveau vinden op Bonaire iets om van te houden. De onderwaterwereld rond dit eiland staat bekend om het kristalheldere zicht en de kalme stromingen, waardoor het gemakkelijk te verkennen is zonder grote gevaren of verstoringen.  Voor degenen die een beetje avontuur aan hun duiken willen toevoegen, is Bonaire's kenmerkende duikstek genaamd "de Hilma Hooker" een must-see!

Vakantie in het Caribisch gebied
Wil jij in het Caribisch gebied duiken? Je kunt natuurlijk een duikvakantie boeken naar één eiland, maar hoe gaaf is het om een cruise in de zomervakantie te maken waarbij je verschillende eilanden in het gebied aandoet!